Vielä yksi juttu

Vieläkin on tänne niin paljon liikennettä hakukoneiden ja muiden sivujen kautta, että tämä linkki voisi olla hyvä olla täälläkin näkyvillä

http://villapainajainen.blogspot.com/

Aina kaikki ei mene hyvin, yllä olevassa kaikki on mennyt täysin päin seiniä. Suosittelen tulevia rakennuttajia tutustumaan tuon perheen taisteluun, joka on parhaillaan käynnissä. Toivon mukaan he eivät joudu tuon kaiken maksumiehiksi, vaan sutta tehnyt urakoitsija ja työnsä laiminlyöneet valvojat joutuisivat vastuuseen.

Kiitos ja näkemiin

Sen verran kauan on ollut horroksessa tämä rakennuspäiväkirja, että taitaa olla aika myöntää jotta se oli siinä. Jotain satunnaisia päivityksiä saatan tehdä, esimerkiksi sitten kun kaikki on täysin valmista (onko lie koskaan?)

Projektin tilasta sen verran, että lopputarkastus pitäisi saada läpi tässä vielä tämän vuoden puolella. Sen jälkeen kun saatiin muutettua ei ole enää ollut kiire mihinkään, pikkuhiljaa nakutellut kun on siltä tuntunut. Nyt vielä puttuu joitain listanpätkiä sieltä täältä, autotallin & varaston lattian pinnoitus tekemättä, joitain ovenpielilautoja lätkimättä ja piha tekemättä kokonaan kun ei viime vuonna kuokka joutanut paikalle missään vaiheessa.

Nämä raapustukset jää tänne, siltä varalta että näistä on jollekin jotain iloa. Kommentteja ja kysymyksiä saa edelleen laittaa postien yhteyteen, vastailen sitä mukaa kun niitä huomaan.

Kaikenkaikkiaan 239 postia on tullut kirjoiteltua näille sivuille. Tässä niistä kymmenen eniten lukijoita kerännyttä.

Kiitokset niille kymmenille tuhansille vierailijoille, jotka jaksoivat tätä projektia seurata!

Kosketusnäyttö kolmannen kerran

Kone joka hoiti kosketusnäytön sisältöä hajosi ja meni kolmisen kuukautta ennenkuin sain aikaiseksi hankkia uuden. Tuona 3kk aikana ainoastaan kotona / poissa nappia tuli kaivattua, joten eipä sillä koko värkillä oikein mitään virkaa ollut. Nyt tuli säädettyä sitten samantien vähän enemmän, ja todennäköisesti kosketusnäytölle on jatkossa enemmän käyttöä.

Mitä sillä nyt voi tehdä:

Kotona / Poissa nappulat

Autojen lämmitys (talli & katos) käsisäätö jos ajastusta ei ole laitettu, numiskaa klikkaamalla 2h on auto lämmityksessä

Erilaisia valaistusnappuloita (sammuta valot, sammuta ulkovalot, sytyttele sinne tänne valoja jne)

Lämpötilanäyttö (ulkolämpötila suurella, muut anturit vähän pienemmällä, tosin vasta 2 muuta anturia on asennettu

Lämpötilahistoria: 24h, 7pv, 30pv, vuosi

Pistorasioiden tila ja räpsyttely.

Sensorien tila (autotallin ovi auki/kiinni, liiketunnistimet)

Olohuoneen musiikki

Saunan musiikki (tästä tosin vielä pari kaiutinnarua kytkemättä teknisestä tilasta vahvistimelle)

Tökittävä pohjapiirrosnäyttö jolla ei ole mitään käyttöä mutta onhan se oltava siellä

Digiboksin virkaa serverillä hoitavan softan (VDR) uudelleenkäynnistysnutikka jos se on taas sattunut kaatumaan :)

Olohuoneen tv:tä näyttävän softan uudelleenkäynnistys (tosin tämä on kyllä kaukosäätimessäkin)

VDR:n ajastimien näyttö (hakuajastimia, voipi vilkuilla mitä on tulevalla viikolla menossa talteen)

TV:n katselu, enpä tiedä miksi tätä ikinä käyttäisi, mutta tulipahan tehtyä

Ilmatieteenlaitoksen viikon sääennuste

Yle 24 uutisotsikot (joita tökkimällä pääsee tietenkin lukemaan koko jutun)

Muuten vaan webiselaus muutamalla bookmarkilla (näppäimistöä ei ole koneessa käytössä...) kun selailun lopettaa niin 10min päästä kun kosketusnäyttöön ei ole koskettu se palauttaa itsensä perustilaan jotta selatut webisivut ei peitä tuoa oikeata toiminnallisuutta

Käytetyt ikonit on napattu KDE Crystal projektilta.

Ja videonpätkä, nuo tuohon keskelle avautuvat näytöt tulee tuolta yläreunan napeista.

Pellettipoltin & ruuvi hankittu

No nyt on Velmaxin poltin ja kuljetusruuvi hankittu. Sunnuntai kului rattoisasti siilon alla & siilossa hikoillessa. Kertakaikkiaan julmetun kuuma paikka tuo siilo, siellä ei tarvinnut kuin seisoa paikoillaan niin hiki rupesi virtaamaan, teeppä siellä sitten töitä vielä. Ruuvi on kuitenkin asennettu, pientä tiivistystä vailla siilon puolelta. Poltin taasen ei ole vielä kiinni, kun ei käynyt kiinnitykset kattilaan (saman putiikin kattila.. mutta uudempaa mallia poltin - kattilahan on seisonut jo kuukausitolkulla pannuhuoneen nurkassa). Sopivasti naapui on töissä tehtaassa josta noita pullahtelee pihalle. Kattilan luukku ja polttimen kiinnityskehikko on nyt tehtaalla säädettävänä, saas nähdä miten sen siihen kiinni saavat. Samalla sitten luin polttimen takuuehtoja, ja näköjään takuu ei ole voimassa jos ihan itse kiristää muutaman pultin joilla se kiinnitetään, pitää sitten soitella tällä viikolla asentaja paikalle kääntämään räikkää . . .